Főoldal Képregényeim Grafikáim Festményeim Digitális rajzaim Kreatív Rólam Nektek

2016. május 5., csütörtök

Hogyan készült?

Sziasztok!
Gondoltam dióhéjban megmutatom hogyan is készül egy retard képregény oldal. :)
A képre kattintva nagy méretben is megnézhetitek.
Mint láthatjátok egy gif kép formájában mutatom meg a folyamatot.

1. Átgondolom, hogy mit szeretnék és fejben megtervezem. Ezután megrajzolom a keretet, vagy átmásolom egy már meglévő oldalról.

2.Felvázolom az alakokat és mindent, ami lényeges. Ezt mindig zöld színnel teszem, nem tudom miért, ez vált a vázoló színemmé. :'D

3. Elkészítem feketével a körvonalakat. Ez olykor kicsit szőrösebbre sikerül, valamiért a digitális rajzolással még mindig  küszködöm és jelen esetben már rég nem rajzoltam, így kicsit ki is jöttem a gyakorlatból. Sokan azt hiszik, hogy ha valaki digisen rajzol, akkor annyi, hogy megnyom pár gombot és kész a mű. Pedig nem!  Minden úgy működik, mint a hagyományos technikáknál és nekem nagyobb kihívás a digiben való alkotás, mint a papíron.Főleg a színezéssel szenvedek sokat digiben.

4. Vonalakkal megrajzolom az árnyékokat. Ez csak a hajat és a bőrt érinti, a többit a következő lépésben. :)

5. Elkészítem a ruhákat a brushokkal, amik bele vannak építve a rajzprogramomba (Paint tool Sai). Esetleg hátteret vagy egyéb dolgokat is ekkor csinálok (itt lásd: a könyv "ragyogása"). Végül rákerül a DK szignó, amit szerintem eddig észre sem vettetek ;) Ezután elmentem png formátumba is a képet és átváltok egy másik programra.

6. Megcsinálom a feliratokat és esetleg valami kis effektet vagy rasztert is rakok rá a végén, általában ekkor Photoshopra váltok. Ráhelyezem a Retard Művek logóját és kész is :D Ez az egész ( a rajzok bonyolultságától függően) kb. 1,5-2 de akár 3 órát is igénybe vesz.

Hát, remélem kicsit jobban megértettétek hogyan működik ez. :)
Majd még jövök, szerintem legközelebb is hogyan készült bejegyzéssel, csak akkor már a 2 kisorsolt rajzról.
Addig is sziasztok! ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések