Főoldal Képregényeim Grafikáim Festményeim Digitális rajzaim Kreatív Rólam Nektek

2016. április 19., kedd

Kiállítás és vizsgamunka

Nem vagyok egy ismert alkotó, ez tény. xD Így kiállításra se nyílt még alkalmam valamit alkotni. Egyszer felkerestek ugyan, de aztán annyiban is maradt az az ötlet.
Viszont ha az ember a Medgyessybe jár és rajz tagozatos, akkor 12. év végén lehetősége nyílik arra, hogy bizonyítson. Ekkor kell ugyanis a 4 év alatt összeszedett tudásból összekaparni egy vizsgamunkát a rajztanárok által megadott témában.
A mi témánk a Kapcsolat nevet viseli.
Első gondolatom a sziámi iker volt és ezt senki nem csinálta, szóval az ötlet azonnal megvolt. Viszont 2 babát akartam készíteni gyurmából. El is kezdtem, de rengeteg idő és gyurma kellett volna hozzá, szóval ezt az ötletet elvetettem és maradtam a szívem csücskénél: a grafikánál, abból is a bonyolultabb fajtánál. Linómetszés. Bevállaltam. xD
Lesi fotó metszés közben. :'D
A/4-es méretben metszettem, de még így is volt kb. 2 hét, mire elkészült. Egy-két dologgal nem vagyok megelégedve, de összességét nézve annyira nem lett rossz, mint hittem, hogy lesz.
Igazából a nyomtatással voltak gondok. Az első 5-6 lenyomat egyszerűen nem akart sikerülni.
90 perc kínlódás után visszatért a tanárom, aki közölte, hogy azért nem jó, mert rossz a henger és nem fogja be egyenletesen a linó felületét. :'D Azt hittem ott petézek le.
Szóval elvánszorogtam leadási határidő előtti napokban a suli grafika műhelyébe, ahol az első nyomatról úgy véltem, hogy ez jó lesz (meg persze nem volt több papírom és a műhelyesekéből nem akartam csórni :'D).
Úgyhogy ennyi volt a kép kimetszése és lenyomtatása. Múlt héten állítottuk ki a suliban a munkáinkat. Kicsit rosszul esett, hogy csak az én művem van berakva (FERDÉN!!) egy másik ember képe alá. :( Valahogy az önbecsülésemet ilyenkor a sárból egyenesen a föld mélyére tiporják. Értenek hozzá, maradjunk annyiban.... :')
Na, nem is szaporítom tovább a szót, csak gondoltam megosztom veletek, hogy min ügyködtem hetekig. Erről lenne szó:

Sajna nem sikerült szépen lefotózni. Ha visszakaptuk bescannelem.

És ez már a kiállításon, keretben, névvel ellátva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések