Főoldal Képregényeim Grafikáim Festményeim Digitális rajzaim Kreatív Rólam Nektek

2017. február 19., vasárnap

Valentin napi csokis csoda

Hali!

Kicsit megkésve ugyan, de megosztanám veletek, hogy mit ügyködtem Valentin napra Wiliemnek. Igazából valami nagyon cuki és guszta muffint akartam sütni, de az egyetem mellett kicsit fárasztó lett volna, szóval valami egyszerűbbet választottam.
Az alapja egyszerű kókuszgolyó volt, csak nem tettem bele kókuszt, hanem öntöttem bele egy adag mazsolát. Ha lett volna otthon, akkor inkább egy-egy cseresznyét rakok minden kis golyó közepébe.
A golyók megformázása után betettem őket a hűtőbe és vártam 1-1,5 órát, hogy összeálljanak. Ezután csokit melegítettem. Életemben először tettem ilyet, de nagyon jól sikerült. Nekem a gőz fölött melegítés vált be. Az összetört csokidarabokra egy kis olajat is öntöttem és elkedztem kavargatni. Amikor már túl forrónak ítéltem a csokis lábas alatti vizet, akkor kikapcsoltam a gázt és csak simán a forró víz fölött olvasztottam a csokoládét. 2 tábla Tibi étcsokit olvasztottam meg.
A  megolvadt csokit kis kávéskanállal csigavonalban folyattam rá a golyókra.
Ismét betettem a hűtőbe őket, hogy megdermedjenek és közben egy fél tábla fehér tortabevonót is megolvasztottam a fent leírt módon.
Könnyed mozdulatokkal rácsorgattam a fehér csokit is a golyókra, így díszítve azokat.
Ismét jöhetett a hűtőbe rakás.A csokival lecsorgatott golyók

A fehér csokival lecsorgatott golyók :)


Míg dermedt a csokim, addig fogtam egy B/2-es rajzlapot, amit vörös és narancs színű akvarellel összefestettem, majd hagytam megszáradni és kis négyzeteket vágtam ki belőle, összesen 28 db-ot.
Ezután alufóliát vagdostam és ebbe csomagoltam bele az időközben megdermedt csokis golyóimat. A fóliázás után az előbb elkészített csomagoló papírba csavartam őket. Kicsit elmértem egyébként a csomagoló papír méretét, de már este fél 9 volt és állni alig bírtam, szóval ez most ilyen lett. Kis szalaggal akartam megkötni a csomagolást, de ahhoz kicsi lett a papír.
Mind1, így is elfogyott az összes csokis csoda. :)

Az összefestékezett lap

Kész a csomagoló papír! :D

Az eredmény :D

Ennyi lettem volna mára.
Legközelebb rajzot hozok, ugyanis nevezek az Oszake rajzversenyére és majd írok a készülő rajzról egy turorialos bejegyzést.
Legyetek jók. :)

Pá! ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések