Főoldal Képregényeim Grafikáim Festményeim Digitális rajzaim Kreatív Rólam Nektek

2017. január 4., szerda

Paróka ápolás: Hogyan tégy szebbé egy olcsó parókát?

Először is boldog új évet szeretnék kívánni minden kedves olvasómnak! :)

A debreceni karácsonyi vásárt követően, szilveszter előtt a Nagytemplom előtti téren a karácsonyi dolgokat árusító embereket felváltják a szilveszteri kellékeket árulók. Ilyenkor mindig veszek 1-2 parókát, hogy ha évközben hirtelen megszáll az ihlet, akkor ne kelljen paróka után szaladgálnom és elég olcsók is. Nincs pénzem 3-4ezer forintos parókákat venni, így egy kis ügyességgel az olcsó, csúnyán műanyag fényűekből is egészen szépet ki lehet hozni. 
Idén 2-t vettem, egy szőkét és egy rózsaszínt.(Összesen 3900 Ft-ba került a kettő). A szőke jobb állapotban volt és szebb is lett, mint a másik, de azt hiszem így is megérte megvenni a pinket is. :) Egymás után pofoztam ki őket és már meg is van a következő cosplay projektem: Rosette a Chrno Crusade-ből. :) 
Na, de lássuk is a medvéket :

 Így nézett ki amikor aznap haza hoztam. ><'

Kb. 1-1,5 napnyi öblítős vízben ázás után kivettem a vödörből, felakasztottam és hagytam teljesen megszáradni. A vizes parókát ne piszkáljuk, fésüljük. Hajszárítózni pedig eszünkbe se jusson! Azzal csak ártunk neki. Ha teljesen száraz, akkor neki láthatunk a varázslatnak. :)
Egy ilyen ritka fogú fésűre és egy egyszerű testápolóra lesz szükségünk. Mindenképpen kerüljétek a hajkeféket és sűrű fogú fésűket, mert az igazi hajra azok a jók, hisz arra szolgálnak, hogy kiszedjék az elhalt szálakat, de a parókánál ez nem túl előnyös, hisz nem nő helyette másik.
 Én tincsekre osztva haladtam. Kinyomtam egy adag testápolót a kezemre, elkentem a tenyeremen és így vittem fel a kiválasztott tincsre. Utána a fésűvel óvatosan kibontottam. Figyeljünk arra, hogy ne cibáljuk, mert könnyen elszakadhat a varrás és több haj kijöhet, mint amennyinek szabadna.


 A kifésülés után így festett. Mellé raktam azt a hajcsomót, ami kijött belőle.

Ezután a legfontosabb és leghatásosabb lépés következett, a hintőporozás. Egyszerű, olcsó babahintőporral szórtam le. Itt is nagyobb tincseket összefogva haladtam. A port rászórtam, majd belefésültem a parókába. Ezt a műveletet addig ismételhetjük, ameddig jól esik. Attól függ, hogy milyen fényt szeretnénk adni a paresznak. Eléggé mattá is tehetjük, ha sok hintőport teszünk rá.

Ezután formázhatjuk: vasalhatjuk, göndöríthetjük, de csak óvatosan! Ne legyen túl forró a vasaló/hajsütő, mert megéghet. Ezek az olcsó parókák nem erre lettek kitalálva, de ha vigyázunk rájuk, akkor nem lehet gond. :)

 Ezek a képek pedig magukért beszélnek:


Felpróbálva ilyen hatást kelt, bár a fények nem túl jók, nagyon neonosnak tűnik, pedig ennyire nem pink.


A következő cp tervemhez át is alakítottam a pareszt. Inori szeretnék lenni a Guilty Crown-ból. Persze ez a cp még elég távoli, talán nyári vagy későbbi, szóval még nem vasaltam ki, hisz úgy is a con előtt kell frissen ismét rendbe szedni egy kicsit. :)


Éés hoztam pár képet a szőke parókáról is, ami határozottan jobban sikerült, hisz az alapanyag is szebb volt, noha ez csak 1900 Ft-omba fájt. xD 
Nagyon durva a változás! :O
Itt is az előbb leírtak alapján jártam el. :)

 És így áll a fejemen. Elkezdtem csinálni az órát is a cp-hez, ha kész, akkor arról is hozok egy tutorialt. 

Nos, ennyi lettem volna mára.
Pá! ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések